Våga vägra vaccin

Hösten är här och med det kommer även influensasäsongen som ett brev på posten. I samma brev hittar vi även kvällstidningarnas och mediahusens propaganda om vaccin. Jag väljer att använda ordet propaganda eftersom i min mening är det precis vad det är. Det är en överdriven propaganda byggd på rädslor. Jag menar att vaccin ställer till mer oreda än reda och det gäller skolmedicinska produkter överlag. I vissa fall kan jag tycka att skolmedicin är bra men i många fall missar vi att det finns naturliga vägar för exempelvis smärtlindring och influensor. En rapport från läkemedelsverket 2017 visar att allvarliga biverkningar, alltså de som leder till att patienten får söka sjukvård eller i värsta fall dör, har ökat. De ökar både i antal och i förhållande till hur många fall som rapporteras totalt. Ungefär hälften av de drygt 8 000 rapporterade fallen under 2016 var allvarliga. Det är särskilt kvinnor i åldern 18-64 år som drabbas.

De substanser som under 2016 (som rapporten syftade på) gav flest biverkningar är warfarin, apixaban och rivaroxaban som används i blodförtunnande läkemedel. På fjärde plats kommer paracetamol, alltså den verkningsfulla substansen som återfinns i exempelvis Panodil, Alvedon och Citodon. Under 2016 dog 170 personer i Sverige i läkemedelsrelaterade biverkningar. Detta är en ökning med 47 % sedan 2012 då det dog 120 personer. Dessa dödsfall är av testade och godkända läkemedel. En av mediahusens och läkemedelsverket stora tyngdpunkt när det gäller vacciner är att man kan dö i sjukdomarna som du kan drabbas av om du inte vaccinerar. Mässlingen är det stora skräckexemplet som får mycket medial uppmärksamhet varje höst och domedagsrubrikerna duggar tätt så fort ett utbrott sker någonstans i Sverige. Senast någon person dog i Sverige var 2013 enligt folkhälsomyndigheten. En person. Undrar hur många som dött i testade läkemedel sedan dess!?
 
Men just nu är det högtid för influensavaccin. Personer i riskgrupper uppmanas att vaccinera sig genast, innan det är för sent. Ett klassiskt försäljningsknep som varje person som läst minsta ynka poäng i marknadsföring lär sig första timmen. Få personen att handla nu, för erbjudandet kan försvinna imorgon. Det som är mest spännande men du kan läsa skrämmande är att det florerar tusentals virusstammar världen runt. Virus har egenskapen att de muterar. Ofta väldigt fort vilket gör att det är svårt att stoppa dom. Ett starkt immunförsvar står emot de flesta virus men ibland är det helt enkelt så att det är nödvändigt att bli sjuk för att sedan kunna bli starkare på andra sidan. Övning ger färdighet och så även för immunförsvaret. Däremot sitter det ett gäng professorer på WHO och försöker gissa sig till vilka virusstammar som kommer besöka våra breddgrader detta året. Det tar ca 6 månader att skapa ett vaccin eftersom vaccin i huvudsak skapas i ägg så arbetet med höstens och vinterns vaccin påbörjades alltså före påsk. För er som vaccinera sig förra året kanske ni blev snopna när ni fick influensa i alla fall, surprise! Det var ju nämligen så att forskarna gissat fel förra året. Ett vaccin brukar vara fyrvalenta alltså innehålla 4 virusstammar av A och B sort, av de tusentals stammar som finns. Förra årets vaccin innehöll dock bara 3 och inte en B-sort av ena viruset och detta blev den dominerade stammen. Så nu fick dessa insjukna kroppar inte bara brottas med främmande cellrester i blodbanan utan även det riktiga viruset och det pallar kroppen helt enkelt inte med.

Jag har själv aldrig haft influensa, jag är sällan förkyld men för några veckor sedan var jag dålig i 2 dagar. Jag tog då inga febernedsättande tabletter trots en febertopp på 40 grader. Jag dricker mycket vatten och jag sover när jag är sjuk. Dock ej samtidigt. Ett boostat immunförsvar anser jag står pall många gånger bättre mot alla sorters virus som kan komma än en spruta som innehåller antigener mot ett fåtal virusstammar. Tarmflora är A och O för immunförsvaret då största delen av immunförsvaret sitter just här, i tarmen. Dom tre vita, socker, mjöl och mejeriprodukter mår varken kroppen eller immunförsvaret bra av. Utöver stora mängder C-vitamin (nyponpulver och askorbinsyra äter vi hemma) tar vi också regelbundet D-vitamin. Men vänta nu. D-vitamin behöver vi för humörets skull, inte för att bota förkylning. En stor studie genomförd i 14 länder visar dock att D-vitamin har positiva effekter på luftvägsinfektioner där influensavirus alltså bland annat sätter sig. Vi använder oss av aromalampa dagligen med eteriska oljor av pepparmynta, basilika, timjan och frankincense. Timjan är världskänt som hostans fiende nummer ett och vi dricker ofta te om kvällarna baserat på just timjan. Guldmjölk dricker vi under den mörka årstiden eftersom gurkmeja i kombination med svartpeppar dödar bakterier på ett effektivt sätt.
 
Summa summarum finns det väldigt mycket att hämta från naturliga källor som ger ett minst lika bra om inte bättre? Skydd mot vinterns influensatider. En frisk och välmående kropp som äter bra mat och får röra på sig regelbundet står dessutom emot de flesta virus vi utsets för. Blir du sjuk, se det som att kroppen övar sig. Ge den vila och vänta ut sjukdomen. Ta inga onödiga tabletter som förstör feberns livsviktiga funktion – att bekämpa virus och bakterier. Vill du ändå få ner febern? Prova citronomslag - effektivt, naturligt och säkert.


/Niclas  
 
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Tobias » Våga vägra vaccin:  ”Mässlingen "Senast någon person dog i Sverige var 2013 enligt folkhälsomyndighet..”

  • majvy sandin » Våga vägra vaccin:  ”men dom som har kol- hur ska dom skydda sig-eftersom dom blir väldigt sjuka i en..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-