Giftfri deo - enkel att göra själv

Som ni vet älskar jag giftfria alternativ och försöker hela tiden byta ut ting i vardagen till det mest giftfria, miljövänliga och mest prisvärda. För ett år sedan gav jag mig på att göra egen deo efter att ha testat åtskilliga dyra ekologiska varianter och till slut fått gå tillbaka till deos med långa oförståeliga ingredienslistor för att dessa var dom ända som tog bort min svettlukt.

Varför ska vi då inte använda klassiska deos som säljs i matvaruaffärer? 

Det finns deodoranter och så finns det antiperspiranter. En deodorant tar bort svettlukt och en antiperspirant förhindrar att du svettas. För att antiperspiranten ska förhindra att svetten kommer ut tillsätts aluminum, vilket gör att porerna i armhålorna drar ihop sig och på så vis svettas vi inte. Det kan i många fall orsaka eksem och klåda och vissa rapporter har även visat att aluminiumet ansamlas innanför huden och kan då orsaka inflammation i svettkörtlarna. Studier har även gjorts där misstankar finns att aluminiumet kan orsaka bröstcancer och alzheimers men det har ännu inte konstaterats. 

Oavsett vad tänker jag att det är något onaturligt att ha på och i kroppen och kan jag få samma resultat fast med ett giftfritt alternativ, väljer jag hellre det. 

Idag har jag hittat den allra bästa och jag svettas ibland men luktar väldigt sällan svett och kan använda samma tröja i flera dagar, något som aldrig var möjligt förut. Ibland bytte jag tröja flera gånger om dagen då jag svettades mycket och det luktade verkligen illa.

Det bästa med denna deon är att den är 100% giftfri, enkel att göra och billig! 

Jag blandar lika delar (jag tar 1 msk av varje, det blir lagom i min burk) av:

* Ekologisk kokosolja (ej doftfri)
* Potatismjöl
* Bikarbonat
* 2 droppar eterisk olja, frankincense


Jag har testat med andra dofter på eterisk olja också och även att göra den helt naturell men det tar inte bort svettdoften lika effektivt. Frankincense är oslagbar där. 

Frankincense har dessutom en rad positiva effekter. Den verkar lugnande på nervsystemet, är antiseptisk, förbättrar cirkulationen i musklerna, hjälper även matsmältningssystemet samt har en positiv inverkan på immunsystemet. 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Tobias » Våga vägra vaccin:  ”Mässlingen "Senast någon person dog i Sverige var 2013 enligt folkhälsomyndighet..”

  • majvy sandin » Våga vägra vaccin:  ”men dom som har kol- hur ska dom skydda sig-eftersom dom blir väldigt sjuka i en..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-